• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koalicija SRS-DSS zbog gasnog ugovora

Radikali najavili predlaganje Zakona o ratifikaciji gasnog ugovora, DSS ih podržava.

 Koalicija SRS-DSS zbog gasnog ugovora Izvor: MONDO

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da će ta stranka u petak Skupštini Srbije podneti Predlog zakona o ratifikaciji gasnog sporazuma sa Rusijom.

"Nama je taj gasni aranžman preko potreban", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

Nikolić je najavio da će SRS zatražiti hitnu sednicu Skupštine i objasnio da poslanici imaju pravo predlaganja zakona, a Skupština koja je raspuštena ima pravo da se sastane da obavi neodložne poslove.

"Da li iz ljubavi prema predsedniku G 17 plus Mlađanu Dinkiću i ljubavi prema njegovim vezama sa zapadnim kompanijama, Demokratska stranka glumi privrženost gasnom aranžmanu, a gleda da na svaki mogući način izbegne njegovo potpisivanje i ratifikaciju", kazao je Nikolić.

Demokratska stranka Srbije i Nova Srbija u potpunosti podržavaju da Skupština Srbije hitno usvoji Zakon o ratifikaciji energetskog sporazuma sa Rusijom, jer prema Ustavu raspuštena Narodna skupština može da se sastane zbog neodložnih poslova, izjavio je portparol DSS-a Andreja Mladenović.

On je, reagujući na najavu SRS, rekao da bi "s obzirom na to da je koalicija Čanak-DS-G17 plus donela štetočinsku odluku i sprečila da vlada uputi predlog da Skupština ratifikuje sporazum, sada bilo najbolje da se Skupština, na inicijativu poslanika, sastane i ratifikuje ovaj sporazum, kako ne bi nastupile negativne posledice po Srbiju".

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE