• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sindikat: RTB Bor u velikoj nevolji

Predsednik Nezavisnog sindikata RTB Bor, izjavio je da će nakon odustajanja austrijskog Ateka od kupovine tog preduzeća, RTB imati "mnogo problema".

 Sindikat: RTB Bor u velikoj nevolji Izvor: MONDO

"Ministarstvo ekonomije je nedvosmisleno reklo da će RTB imati probleme ukoliko Atek ne uplati novac, jer više ne bi bilo značajnih subvencija za borsko preduzeće", rekao je Navijalić.

On je dodao da bi u tom slučaju RTB imao obavezu i da uplaćuje poreze i doprinose, i da bi firma došla "pod udar strogog i restriktivnog Zakona o zaštiti životne sredine".

"Mi sada nismo u situaciji da poštujemo sve ekološke standarde i u skoroj budućnosti bi moglo da dođe do zatvaranja Topionice bakra", ocenio je Navijalić.

Austrijska kompanija Atek, kojoj je Agencija za privatizaciju bila do petka u ponoć produžila rok za uplatu poslednje rate za Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor, odustala je od kupovine tog preduzeća.

Atek je na drugom tenderu kupio imovinu i eksploataciona prava RTB-a za 466 miliona dolara, ali je nakon isplaćenih 150 miliona, saopštio da su napori da zatvore finansijsku konstrukciju, "u značajnoj meri"
sprečile globalna kriza na kreditnim tržištima i trenutna politička nestabilnost u Srbiji.

"Atek je bio spreman da uplati značajan deo sredstava većeg dela ugovorene kupovne cene, kao i da priloži garancije za dobro obavljen posao, ali nažalost, Agencija za privatizaciju Republike Srbije to nije prihvatila", naveo je Atek.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE