• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Merkator preuzima Merkur

Najveći slovenački trgovinski lanac potpisao pismo o namjerama da u u roku od dva mjeseca preuzme sve trgovine tehničkom robom Merkur.

 Merkator preuzima Merkur Izvor: MONDO

Pismo o namjerama potpisali su direktor Merkatora Žiga Debeljak i direktor Merkura Bine Kordež u ime grupe akcionara kompanije Merfin koju većinom čini Merkurov poslovni menadžment, piše  slovenačko Delo.

Desetine Merkurovih menadžera prije nekoliko godina preuzelo je tog najvećeg slovenačkog trgovca tehničkim proizvodima preko kompanije Merfin i investicionih fondova.

Merkator čitav posao namjerava da finansira kroz dokapitalizaciju, a realizacijom dogovora preuzeo bi 44 Merkurove trgovine tehničkom robom, od kojih se 32 nalaze u Sloveniji.

Slovenački mediji navode da je Kordež, kao vodeći u grupi menadžera koja je prethodnih godina izvršila menadžerski otkup Merkura, bio prisiljen na ovaj potez zbog velikog pada prometa, smanjene likvidnosti i teškoća u servisiranju oko pola milijarde evra bankarskih kredita kojima se prethodnih godina opteretio Merfin.

Konačno preuzimanje Merkura od strane Merkatora, koji i sam ima tehnički prodajni sektor, trebao bi pregledati i odobriti slovenački državni regulator za zaštitu konkurencije, kako bi se uvjerio da neće doći do monopola u sektoru prodaje tehničke robe.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE