• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rekordan poslovni rezultat Telekoma Srbija

"Telekom Srbija a.d.“ je u 2009. ostvario poslovni prihod od 89, 2 milijarde dinara što predstavlja rast od oko pet odsto u odnosu na 2008.

 Rekordan poslovni rezultat Telekoma Srbija Izvor: MONDO

Ostvaren je najbolji rezultat u istoriji kompanije sa 15,5 milijardi dinara neto dobiti koja je porasla za čak 193 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Operativna dobit takođe bilježi rast, od oko devet odsto u odnosu na prethodnu godinu i iznosi 19 milijardi dinara.

Istovremeno, ukupne obaveze kompanije su smanjene za osam odsto, a koeficijent zaduženosti je povoljniji u odnosu na prethodnu godinu. To je najvećim dijelom uslovljeno otplatom dijela zajma dobijenog od „Citibank N.A“, London, kao i povećanjem kapitala zbog ostvarene neto dobiti u 2009. godini.

I u 2009. godini se pokazala opravdanost regionalnog širenja kompanije, s obzirom da je rast poslovnih prihoda ostvaren i na nivou Grupe, u čijem sastavu posluju kćerke kompanije „Telekom Srpske“ u Republici Srpskoj i „m:tel“ u Crnoj Gori. Ukupan konsolidovani prihod Grupe u 2009. godini je iznosio 113, 9 milijardi dinara.

"Telekom Srbija Grupa“ je u 2009. godini ostvarila povećanje ukupnog broja korisnika u fiksnoj i mobilnoj telefoniji, kao i povećanje korisnika Internet i multimedijalnih usluga. Tako usluge kompanije danas u tri zemlje koristi 3,4 miliona korisnika fiksne telefonije i 7,7 miliona korisnika mobilne telefonije. Zabeležen je porast od 151 hiljadu korisnika ADSL-a, kojih je ukupno na kraju godine bilo 442 hiljade, dok je broj IPTV korisnika iznosio 23 hiljade.

Navedeni podaci dio su pojedinačnih i konsolidovanih finansijskih izvještaja Telekoma Srbija, koje je revidirao nezavisni eksterni revizor, a usvojila Skupština akcionara.

(Telekom Srbija)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE