• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković: Telekom ne prodajemo po svaku cijenu

Predsjednik Vlade Srbije Mirko Cvetković je izjavio da "Telekom Srbije" neće biti prodat po svaku cijenu, već je važno da ponuda bude adekvatna.

 Cvetković: Telekom ne prodajemo po svaku cijenu Izvor: MONDO

"Prodaćemo 'Telekom' ukoliko ova dva uslova budu zadovoljena", rekao je Cvetković u intervjuu nedjeljniku "Nin" i dodao da ta kompanija nema mogućnost da ostane u državnim rukama, a da bude efikasna.

Prema njegovom mišljenju, ovo su poslednji trenuci kada mora da se promjeni vlasnička struktura u toj kompaniji, kako bi ona, u vremenu koje slijedi, mogla da se nosi sa konkurencijom.

Premijer je podsjetio da je norveški "Telenor" dobio licencu za fiksnu telefoniju i da će za godinu-dvije postati "jak igrač kome nećemo moći da pariramo".

"Bilo bi pogrešno kada bismo čekali da 'Telekom' počne da gubi tržišnu poziciju i vrijednost i tek onda odlučili da ga prodajemo. Takav scenario prodaje bio bi unaprijed osuđen na neuspjeh", rekao je Cvetković.

Govoreći o tome na šta će novac od prodaje "Telekoma" biti utrošen, premijer je naveo da će to, prije svega, biti regionalni putevi od strateškog značaja za Srbiju.

Potrošnja novca od prodaje "Telekoma" mora biti transparentna, novac će biti na jednom računu, a potrošnja jasna, ukazao je Cvetković.

Premijer je optimista kada je u pitanju okončanje ekonomske krize u Srbiji i očekuje poboljšanje u narednim mjesecima.

On je naveo da je u martu ove godine prosječna plata povećana za skoro 10 odsto u odnosu na isti mjesec lani, bruto domaći proizvod je počeo da raste, izvoz je takođe u porastu u 2010, dok uvoz stagnira, što ukazuje na poboljšanje.

Ono što ostaje problem jeste rast nezaposlenosti, rekao je Cvetković i ocijenio da će građani početi da osjećaju poboljšanje kad počne da raste i broj radnih mjesta.

Govoreći o eventualnom povećanju plata i penzija, Cvetković je rekao da je vlada opredjeljena za povećanje ukoliko svi proračuni pokažu da za to ima kapaciteta. Ukoliko do toga dođe, plate i penzije će moći da se povećaju u visini inflacije u ovoj godini, plus-minus jedan odsto, najavio je on.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE