• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka dobija Inovacioni centar

Za 16. jun planirano dugo očekivano otvaranje Inovacionog centra Banjaluka (ICBL), najavio je izvšni direktor ICBL-a Zoran Gajić.

 Banjaluka dobija Inovacioni centar Izvor: MONDO

Mladi preduzetnici i inovatori koji započinju vlastiti biznis iz oblasti modernih tehnologija novu šansu za realizaciju svojih poslovnih ideja dobiće 16. juna, za kada je planirano dugo očekivano otvaranje Inovacionog centra Banjaluka (ICBL), najavio je izvšni direktor ICBL-a Zoran Gajić.

"Na dan otvaranja ICBL-a biće otvoren konkurs za buduće stanare poslovnog inkubatora, koji je jedan od tri aktivna dijela centra, a na kojem će biti odabrani oni što će u naredne tri godine dobiti na korišćenje poslovni prostor i usluge poslovne podrške od naših stručnih timova", rekao je Gajić "Nezavisnim novinama".

Gajić je objasnio da je poslovni inkubator mjesto za informacione tehnologije, multimedijalni dizajn, iskorištavanje obnovljivih izvora energije, biotehnologija i druge oblasti koje sa sobom donose inovaciju, imaju tržišnu isplativost, generišu nova radna mjesta i imaju izvozni potencijal.

Prvi korak je podnošenje aplikacije za mjesto u inkubatoru, nakon čega će evaluciona komisija ICBL-a izvršiti predselekciju. Aplikanti čije ideje zadovolje kriterijume ulaska u inkubator proći će trening ICBL-a, a nakon toga slijedi prijem stanara u poslovni inkubator.

Preduzetnici i inovatori, timovi i pojedincim zainteresovani za aplikaciju za mjesto u inkubatoru formular mogu preuzeti sa zvaničnog sajta www.icbl.ba.

ICBL raspolaže sa 1.000 kvadratnih metara na renoviranom drugom spratu zgrade "Čajaveca" u centru Banjaluke. Pored inkubatora, koji sa sedam inkubacionih jedinica od planiranih 30, obuhvata polovinu prostora, posjeduje i trening i konferencijski centar, te odjeljenje za pružanje konsultantskih usluga.

Izgradnju centra prije četiri godine inicirao je "Egzit konsalting", a realizovana je uz podršku Vlade Norveške, zemlje koja je ponudila obiman transfer projektnih ideja, Ministarstva nauke i tehnologije RS, Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i Grada Banjaluka.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE