• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nektar" stiže na Kosovo

Pivo "Nektar" uskoro će se naći na tržištu Kosova i Metohije, rekao je u Novom Sadu supervizor prodaje "Banjalučke pivare" Nenad Radeta.

 "Nektar" stiže na Kosovo Izvor: MONDO

"S jednom privatnom srpskom firmom, koja ima lanac prodavnica na Kosovu i Metohiji dogovorili smo na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, da pivo `Nektar` u standardnom pakovanju od pola litra, kao i u pakovanju od dva litra počnemo prodavati, prvo u sjevernom djelu pokrajine. Ukoliko bude interesa širićemo se i dalje", rekao je Radeta Srni.

On je naveo da pakovanje "Nektara" od 20 flaša po pola litra trenutno ima cijenu od 13 do 13,5 KM.

"To je i razlog što pivo ide dobro u Kanadi, Austriji, Velikoj Britaniji, a određene količine budu plasirane i na tržištima Hrvatske i Srbije. Isto pakovanje piva, naših konkurenata iz Sarajeva skuplje je za sedam, osam KM. Zbog kvaliteta i cijene `Nektar` se dobro prodaje i na području Zeničko-dobojskog kantona, kao i Tuzlanskog kantona"", istakao je Radeta.

Prema njegovim riječima, "Banjalučka pivara" ima i izuzetno dobre veze s svim značajnijim trgovinskim lancima s područja eks-Jugoslavije, koji rade na području BiH.

"Pivara veoma dobro sarađuje s trgovinskim lancima poput Merkatora, Konzuma i Delte, što je izuzetno bitno za dalji dobar plasman našeg piva", konstatovao je Radeta.

Pivara iz Banjaluke danas zapošljava 265 radnika, a godišnje proizvede milion hektolitara piva. Od početka 2006. godine većinski vlasnik "Banjalučke pivare" je britanski finansijski fond "Altima partners LLP".

"Banjalučku pivaru" osnovali su u Banjaluci 1873. godine redovnici samostana "Marija zvijezda" radi pravljenja piva za vlastite potrebe.

Na 77. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, koji je u toku, "Banjalučka pivara" AD svoj asortiman piva izlaže na štandu Privredne komore RS.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE