• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MMF: Kredit kasni zbog FBiH

Isplata četvrte tranše kredita Međunarodnog monetarnog fonda u iznosu od 38 miliona evra biće odgođena.

 MMF: Kredit kasni zbog FBiH Izvor: MONDO

Razlog za to je činjenica da Vlada Federacije BiH kasni u ispunjavanju ranije dogovorenih ciljeva, rekao je rezidentni predstvanik MMF-a za BiH Milan Čuč.

On je naglasio da je revizija korisnika boračkih naknada u FBiH već morala imati neke rezultate, te da se moralo raditi i na problemu beneficiranih penzija, kako bi se one mogle finansirati, a da ne ugrožavaju penzioni fond.

"Takođe, tu je i zakon o platama. Mora se nešto uraditi na tom planu, da možemo nastaviti dalje", rekao je Čuč i dodao da je nastavak reformi posebno važan, ne zbog veličine četvrte tranše, već da bi vlasti u BiH pokazale da mogu finansirati budžete bez novca ove finansijske institucije.

Prema njegovim riječima, situacija u BiH je još teška, a MMF je do sada dao više od milijardu KM, ali je stanje još krhko, piše "Dnevni avaz".

"Reforme se moraju provesti kako bi se doveli u koliko-toliko održivu situaciju, bez stvaranja dodatnog manjka u budžetima", istakao je rezidentni predstavnik MMF-a.

Razgovori o nastavku stendbaj-aranžmana između BiH i MMF-a su prekinuti i biće nastavljeni čim vlasti u BiH budu spreman postići dogovor o ispunjavanju uslova za njegovo provođenje.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE