• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lufthanzin Super Jumbo je superlativ od riječi avion

Njemačka aviokompanija Lufthanza predstavila je u svojoj floti prvi od pet aviona tipa Airbus A380, najvećeg aviona na svijetu koji nosi nadimak "Super Jumbo".

 Lufthanzin Super Jumbo je superlativ od riječi avion Izvor: MONDO

"Na svom prvom letu od Hamburga do Frankfurta A380 (Super Jumbo), nazvan "Frankfurt", je prevezao prve putnike, a ceremoniji krštenja aviona prosustvovalo je preko 2.000 zvanica iz cijelog svijeta", kaže za MONDO Igor Vranješević, generalni menadžer Jumbo travela.

A380 će najvećem njemačkom avioprevozniku omogućiti da preveze više od 520 putnika. Ukoliko bi imao samo ekonomsku klasu u Super Jumbo bi moglo da stane do 850 putnika.

Avion, koji je vrijedan 300 miliona evra, koristi "rols rojs trent 900" sa veoma niskim nivoom buke, ima 220 prozora i 16 vrata, opremljen je sa 530 kilometara kablova, 40.300 priključaka i ima čak 500 kvadratnih metara tepiha.

Ovo je jedan od pet poručenih i uplaćenih aviona tipa A380 koje Lufthanza uvodi na svoje redovne linije. Specijalni let će se obaviti 6. juna na relaciji Frankfurt-Johanesburg, a zatim će 8. juna A380 učestvovati na ILA Berlin Air sajmu.

"Cijene karata na Lufthanzinim ljetovima će biti iste kao i do sada, a putnici mogu da izraze želju da lete sa A380, a i ako oni to ne budu tražili mi ćemo im sigurno od srca preporučiti", kaže Vranješević.

Prvi komercijalni let na relaciji planiran je za 11. jun na relaciji Frankfurt-Tokio. Do jeseni će svih pet aviona tipa A380 saobraćati na redovnim linijama za Johanesburg, Peking i Tokio.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE