• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raste broj zainteresovanih za Telekom

Sve veći broj kompanija pokazuje interesovanje za učešće na tenderu za dio državnih akcija Telekoma Srbije.

 Raste broj zainteresovanih za Telekom Izvor: MONDO

"Javnost licitira da postoji jedna ponuda. To nije tačno. Ima ih više. Zainteresovane su i evropske kompanije i neke van Evrope", rekao je direktor Agencije za privatizaciju Vladislav Cvetković u intervjuju za  "Večernje novosti".

Cvetković je ocijenio da će prodaja dijela državnog udjela u Telekomu vjerovatno biti najveća ovogodišnja privatizacija, istučići da će se prodaja te telekomunikacione kompanije sasvim sigurno desiti u 2010.

"To je odluka Vlade i izbor savjetnika se privodi kraju", rekao je direktor srpske agencije za privatizaciju Vladoslav Cvetković.

Na tenderu za prodaju dijela državnih akcija Telekoma Srbije u toku je izbor savjetnika, a uskoro bi trebalo da počnu pregovori sa jedinim ponuđađem firmom Sitigrup global markets.

Ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić ranije je rekla da je plan da se angažuje privatizacioni savetnik koji bi trebalo tačno da odredi procenat državnog kapitala u Telekomu za prodaju, da radi na podizanju interesovanja kod potencijalnih kupaca i na razjašnjavanju pitanja pravnog i imovinskog statusa.

Vlada Srbije posjeduje 80 odsto akcija u Telekomu Srbija i krajem marta je odlučila da proda polovinu tih akcija. Preostalih 20 odsto akcija je u vlasništvu grčke kompanije OTE, u kojoj Dojče telekom ima 30 odsto kapitala. (agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE