• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na tenderu za "Telekom" biće više kandidata

Na tenderu za prodaju akcija "Telekoma Srbija" nesporno je da će se pojaviti više kandidata, rekla je ministarka telekomunikacija Jasna Matić.

 Na tenderu za "Telekom" biće više kandidata Izvor: MONDO

Pored "Dojče telekoma", veliko interesovanje pokazuju i egipatska kompanija "Oraskom" i španska Telefonika. Matićeva je za današnji "Blic" izjavila da "vjeruje da će tender biti raspisan na jesen".

Ministarka je dodala da tvrdnje o zainteresovanosti "Oraskoma" iznosi na osnovu kontakata koje je imala sa vlasnikom "Oraskoma", kao i na osnovu razgovora sa egipatskom ministarkom za međunarodnu saradnju. Prema njenim riječima, oni jesu velika kompanija, koja ima prisustvo i u našem regionu, Italiji i Grčkoj, tako da djeluju dosta kredibilno.

Na pitanje: da li je tačno da bi Vlada najviše voljela da vidi "Dojče telekom" kao kupca, Matić je rekla: "Vlada bi voljela da vidi dobrog, kredibilnog, reputabilnog strateškog partnera, koji može da investira i podigne nivo kvaliteta usluga, i da obezbijedi dalji razvoj preduzeća i uopšte telekomunikacija u Srbiji".

Ona je istakla da iz perspektive Ministarstva telekomunikacija „Telekom" može da se privatizuje zato što je došlo do liberalizacije tržišta, kao i do zaživljavanja regulatornog i institucionalnog okvira koji omogućava da tržište funkcioniše nezavisno od vlasničke strukture.

"Ono što bi Vlada želela na svaki način jeste da tržište telekomunikacija ostane funkcionalno, da se omogući razvoj i dalje ulaganje", kazala je ministarka.

"Ono što je glavno pitanje jeste pitanje vlasništva nad infrastrukturom i to će biti dio zadatka za finansijskog savjetnika. Da vidi da li je kanalizacija prije svega - kanali i cevi, galerije i šahtovi koji se nalaze pod zemljom u vlasništvu 'Telekoma' ili države, da li 'Telekom' samo ima pravo korišćenja i da onda na osnovu toga vlada sagleda opcije šta može da uradi. Bilo da se proda ili ne, postoje uslovi da se obezbijedi dalji razvoj telekomunikacione infrastrukture", dodala je Matić.
(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE