• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prodaje se milionska imovina Srpske u 18 preduzeća

Autor mondo.ba

Investiciono – razvojna banka (IRB) Republike Srpske, Društvo za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom RS i Društvo za upravlјanje investicionim fondovima (DUIF) Kristal invest organizuju zajedničku prodaju paketa akcija 18 emitenta.

 Prodaje se milionska imovina Srpske u 18 preduzeća Izvor: MONDO - Mario Milojević
Izvor: MONDO - Mario Milojević

Najskuplji paket akcija koji će biti ponuđen na prodaju su akcije „Veletrgovine“ Gradiška, vrijednosti 943.687 KM. Pored fondova Srpske, akcije u ovom preduzeću imaju i OMIF Future fund, OMIF Maximus fund i ZMIF u preoblikovanju Zepter fond, piše portal Capital.ba.

Srpska prodaje i akcije preduzeća „Romanijaputevi“, vrijednosti 612.408 KM.

Iduće akcije po vrijednosti, a koje će biti stavljene na prodaju su one koje RS ima u preduzeću „Matex“ Banjaluka, vrijednosti 580.289 KM, te u „Put GP“ Istočno Sarajevo – 409.221 KM.

Srpska namjerava da se riješi i akcija od 331.626 KM u višegradskom "Unisu USHA", kao i u Hotelu Bosna u Banjaluci, u kojem ima akcije vrijednosti 309.757 KM.

Na bubanj će i akcije vrijednosti više od 100.000 KM, a koje Srpska ima u prnjavorskom „Piku“ i u preduzeću „Tehnogas – Kakmuž“ Petrovo.

„Prodaja paketa akcija vršiće se u okviru redovnog berzanskog trgovanja, unošenjem grupnih naloga "sve ili ništa", u trajanju od 1. oktobra 2018, do realizacije prodajnog naloga, a najkasnije do 12. oktobra 2018. godine“, objavljeno je na Banjalučkoj berzi.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE