• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hipo banka ostaje u BiH

Hipo Alpe Adria banka ostaje da posluje u BiH još snažnije usmjerena na stabilnost i profitabilnost.

 Hipo banka ostaje u BiH Izvor: MONDO

Ovo je izjavio u srijedu predsjednik Uprave Hipo Alpe Adria banke Internešnel Gotvald Kranebiter.

On je naglasio da je sa učešćem na tržištu od gotovo 20 odsto, 400.000 klijenata i 100 poslovnica Hipo banka u BiH lider u poređenju sa bankama Hipo grupacije u ostalih 11 država, te da su ti pokazatelji dovoljna motivacija grupaciji da pruži kapitalnu podršku poslovanju u BiH.

"Naglasak ćemo staviti na područja koja će nam pomoći da izađemo iz teške ekonomske situacije kao što su upravljanje rizikom, kontrola rizika, finansijsko reprogramiranje obaveza i reprogramiranje loših kredita, ali i novi klijenti i novi poslovi", rekao je Kranebiter novinarima u Sarajevu.

On je naglasio da banka takođe namjerava osnažiti i osigurati cjelokupan proces izdavanja kredita, a da će u tom segmentu naročito biti usmjerena na mala i srednja preduzeća.

Predsjednik Uprave Hipo grupacije naglasio je da je promjena vlasničke strukture banke pozitivno uticala na poslovanje u smislu sigurnosti klijenata.

"Depoziti klijenata naše banke apsolutno su sigurni i svaki klijent može biti siguran da je njegov novac na pravom mjestu, jer Hipo banka ima veoma jakog vlasnika, državu Austriju, što omogućava da budemo privlačni klijentima koji imaju depozite i koji žele da ulažu u našu zemlju", istakao je Kranebiter.

Govoreći o aferama koje su se javile u nekim od banaka grupacije u regiji, Kranebiter je naglasio da je Hipo banka oformila tim za internu reviziju koja bi trebala da utvrdi sve eventualne zloupotrebe u poslovanju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE