• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Gasprom" gradi gasovod kroz RS.

Ruska kompanija "Gasprom" najavila izgradnju gasovoda kroz RS. Predstavnici ove kompanije i "Zarubrežnjefta" u avgustu dolaze u Banjaluku.

 "Gasprom" gradi gasovod kroz RS.  Izvor: MONDO

Biznis plan izgradnje gasovoda kroz RS skoro je gotov i ubrzo se očekuje početak realizacije tog projekta, rekao je potpredsjednik ruske kompanije "Gasprom" Aleksandar Medvedev u razgovoru sa predsjednikom Vlade RS Miloradom Dodikom u Sankt Peterburgu.

Predstavnici "Gaspromnjefta" i "Zarubežnjefta" u avgustu će posjetiti Banjaluku, javila je RTRS.

Premijer RS izjavio je da je u petak, na početku Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, imao priliku da zahvali ruskom predsjedniku Dimitriju Medvedevom za podršku projektima u Srpskoj.

Dodik, koji boravi u višednevnoj posjeti Sankt Peterburgu, imao je niz sastanaka, među kojima i sa slovenačkim premijerom Borutom Pahorom, sa kojim je razgovarao o privrednoj saradnji i odnosima RS, BiH i Slovenije, o političkoj situaciji nakon izbora, ali i o viznoj liberalizaciji.

"Vize nisu sporne, ali je očigledno da je sada pitanje da li u septembru ili u januaru. U svakom slučaju se nalazimo pred viznom liberalizacijom", rekao je Dodik.

Pahor je rekao da je proces "Brdo", kako je on nazvao sastanak svih lidera na Brdu kod Kranja, važniji nego sastanci u Briselu, s čime se saglasio i premijer RS.

Dodik se sastao i sa potpredsjednikom Vlade Rusije Igorom Sečinom.

Predsjednik Vlade RS boravi i u subotu u Sankt Peterburgu na Međunarodnom ekonomskom forumu koji okuplja rukovodioce najvećih svjetskih kompanija i političke predstavnike najuticajnijih zemalja.

Dodik je u četvrtak, 17. juna, prvog dana posjete, razgovarao sa rukovodiocima nekoliko velikih ruskih energetskih kompanija, među kojima je "Zarubežnjeft", o trenutnoj situaciji i razvoju projekta Rafinerije u Brodu.

U delegaciji RS, koju predvodi Dodik, su i ministar privrede, energetike i rudarstva Slobodan Puhalac, te savjetnici premijera Slavko Mitrović i Milan Baštinac.

Na Forumu u Sankt Peterburgu, koji se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Rusije, ove godine diskutuje se o ekonomskoj situaciji u svijetu i načinima za prevazilaženje krize.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE