• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đukanović: Ne razmišljam o povlačenju

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je da posljednjih mjeseci ne razmišlja da se povuče sa tog mjesta.

 Đukanović: Ne razmišljam o povlačenju Izvor: MONDO

On je istakao da će mjesto premijera napustiti kada "za to dođe vrijeme".

"To nije tema o kojoj razmišljam posljednjih mjeseci. Pre nešto duže od godinu dana smo pobjedili na parlamentarnim izborima. Prije mjesec dana smo pobjedili na lokalnim izborima i sada smo veoma skoncentrisani da ispunimo preostale obaveze da bi Crna Gora prije kraja godine dobili status kandidata i pozitivno mišljenje za otvaranje pregovora sa EU", rekao je Đukanović novinarima u sjedištu Savjeta Evrope.

"Naravno, sve što počne mora jednom da se završi, ali o tome kada za to dođe vrijeme", kazao je Đukanović, odgovarajući na pitanje da li su istiniti navodi da će se do kraja godine povući sa mjesta premijera.

Crnogorski mediji su prethodnih dana preneli da bi Đukanović mogao da se povuče sa mjesta premijera, jer ga navodno čeka angažovanje u NATO-u.

Đukanović danas boravi u SE, gdje se prije podne sastao sa predsjedavajućim Parlamentarne skupštine SE Mevlutom Čavušogluom.

Đukanović je ocijenio nakon tog sastanka da je saradnja Crne Gore i SE posebno intenizivirana nakon prijema Crne Gore u ovu organizaciju prije tri godine.

"Mislim da nije pretenciozno kazati da je Crna Gora za ovo vrijeme bila jedna od najaktivnijih članica, brojem potpisanih i ratifikovanih konvencija SE. Rezultat toga je i nedavno usvojeni izvještaj u SE, o napretku Crne Gore i u ispunjavanju njenih postprijemnih obaveza", rekao je Đukanović.

On je dodao da Crna Gora saradnju sa SE shavata kao izuzetnu priliku za usvajanje stanadarda i ispunjavanje obaveza za punu evropsku integraciju.

"Koristim prliku da iskažem zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima, na putu ostvarivanja punopravng članstva u EU i NATO. Crna Gora će i dalje biti odgovorna čclanica SE i u veoma kratkom roku ispuniti preostale postprijemne obaveze i zato snažno vjerujem u odličnu prespektivu saradnje Crne Gore sa SE", kazao je Đukanović.

On će se oko podneva obratiti poslanicima, drugog dana ljetnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE