• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krediti za nezaposlene demobilisane borce

IRB RS uspostavila kreditnu liniju za nezaposlene demobilisane borce. Javni poziv otvoren do 6. jula. Izdvojeno deset miliona KM.

 Krediti za nezaposlene demobilisane borce Izvor: MONDO

Boračka organizacija Republike Srpske (RS) raspisala je javni poziv za dodjelu kredita nezaposlenim demobilisanim borcima posredstvom Investiciono-razvojne banke (IRB) RS, koji će biti otvoren do 6. jula, rekao je rukovodilac stručne službe u BORS-u Čedo Šipovac.

"Prioritet za dobijanje kredita imaće porodice u kojima nijedan član nije zaposlen, a gledaće se i da li je podnosilac zahtjeva imao ranija iskustva u proizvodnim i uslužnim djelatnostima, te kojoj boračkoj kategorija pripada", rekao je Šipovac "Glasu Srpske".

On je naveo da će korisnici zajma prije povlačenja novca morati registrovati djelatnost kod nadležnog opštinskog suda, jer je cilj samozapošljavanje.

"Na osnovu prijava na javni poziv sačinićemo rang-listu korisnika zajmova. Kreditni odbor IRB RS donijeće odluku o odobravanju ili odbijanju zajma, a BORS će vršiti kontrolu namjenske upotrebe sredstava i o istom obavještavati IRB RS", naglasio je Šipovac.

IRB RS je uspostavila kreditnu liniju za nezaposlene demobilisane borce kojih na evidenciji Zavoda za zapošljavanje ima oko 18 000, a Vlada RS je za ove namjene izdvojila deset miliona maraka.

Iznos kredita koji će demobilisani borci moći da dobiju je od 3.000 do 20.000 maraka. Namjena kredita je za osnovna i obrtna sredstva, za projekte iz oblasti poljoprivrede, male privrede i preduzetništva.

Kamatna stopa na kredite za demobilisane borce iznosi četiri odsto u fiksnom iznosu. Period otplate kredita je do deset godina, uz period odgode od 12 do 36 mjeseci.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE