• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hotel "Kraun Plaza" u Beogradu do 2010.

U renoviranje hotela "Kontinental" biće uloženo između 30 i 35 miliona evra, a otvaranje je planirano za 2010. godinu.

 Hotel "Kraun Plaza" u Beogradu do 2010.  Izvor: MONDO

Direktor kompanije "Delta Real Estate" Dejan Racić izjavio je Da će Beograd do 2010. godine, preuređenjem sadašnjeg hotela "Kontinental", dobiti jedan od naprestižnijih brednova u hotelskoj industriji - hotel "Kraun Plaza" (Crowne Plaza).

Ova kompanija potpisala je ugovor s jednom od najvećih hotelskih grupa - "InterContinental Hotels Group" (IHG) o otvaranju hotela "Kraun Plaza" u Beogradu.

U renoviranje sadašnjeg hotela "Kontinental", koji bi za dve godine trebalo da postane hotel "Kaun Plaza", biće uloženo između 30 i 35 miliona evra, a otvaranje je planirano za 2010. godinu.

"Naša je nekretnina, naš je biznis, a oni vode posao za nas i dobijaju naknadu za to. Povećanjem naknade oni su stimulisani da postižu bolje rezultate", rekao je Racić.

Direktor kompanije "Delta Real Estate" je naglasio da će ova firma uložiti nešto više od pet miliona evra u "Geneks" aprartmane. Planirano je da se ti apartmani doteraju i da se omogući bolja usluga zakupcima, rekao je Racić i dodao da će najveći broj ugovora u "Geneks" apartmanima najverovatnije biti produžen, te da, osim manje reorganizacije, tu neće biti značajnijih izmena.

Prema rečima potpredsednika Kompanije IHG Pitera Vermera (Peter Vermeer), Beograd se nalazi u brzoj i kontinuiranoj fazi razvoja i ekonomskog prosperiteta koja podstiče potrebu za visoko kvalitetnim brendovima.

Poslednjeg dana marta ove godine jedna od kompanija Delta Holdina - "NBG Properties" izlicitirala je 149 miliona evra za imovinu "Geneksa" u Beogradu, koja obuhvata deo bloka 20, hotel "Kontinental", poslovni prostor poznat kao "Geneks" aprtmani, tenisku halu i energanu. Ovaj novac biće uplaćen, prema Racićevim rečima, kada Komisija za koncentraciju završi posao i proveri da li u ovom slučaju postoji koncentracija. On je podsetio da je "Delta" toj komisiji 7. aprila dostavila potrebnu dokumentaciju, a da Komsija za koncentraciju ima rok do četiri meseca da da saglasnost na ugovor.

Kada je u pitanju eventualna kupovina imovine "Geneksa" na Kopaoniku, Racić je naveo da će "Delta" razmotriti uslove kada bude izašao tender. Ranije odluka ove kompanije da ne uđe u kupovinu "Geneksovog" kompleksa na Kopaoniku, prema njegovim rečima, bila je doneta zbog previsoke početne cene. "Smatrali smo da početna cena uopšte nije bila stimulativna i zbog toga u taj posao nismo ušli. Ako kasnije budu neki drugi uslovi tendera razmotrićemo ih", rekao je Racić.

Kompanija IHG jedna je od najvećih hotelskih grupa u svetu, poseduje, rukovodi, izdaje i daje u franšizing više od 3.800 hotela, 571.000 soba u oko 100 zemalja u svetu. Grupa poseduje nekoliko dobro organizovanih i pozicioniranih hotelskih brendova, među kojima i "InterContinental Hotel", "Crowne Plaza", "Hotel Indigo", "Holiday Inn", "Holiday Inn Expreš", "Staybridge Suites" i "Candlewood Suites".

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE