• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić: Odakle pare za pomoć Magnohromu?

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je da rešenje za "Magnohrom" nije u "jednokratnim potezima".

 Dinkić: Odakle pare za pomoć Magnohromu?  Izvor: MONDO

On je rekao da ne postoji razdel u budžetu iz kojeg bi mogla da bude isplaćena jednokratna pomoć toj firmi.

Dinkić je u izjavi novinarima istakao da je maksimum onoga što država može da učini za "Magnohrom" da ponudi stimulativan socijalni program za one koji žele da napuste tu firmu, kao i da pripremi proces privatizacije, tako da on ovoga puta uspe.

On je na pitanje o najavljenoj pomoći od 450 miliona dinara za radnike "Magnohroma" odgovorio da ne zna ko je tu pomoć najavio i da "taj ko je najavio neka je komentariše, odakle da isplati, iz kog razdela, kad takav razdel ne postoji u budžetu".

Dinkić je kazao da će predložiti da se svim radnicima kojima nisu uplaćivani porezi i doprinosi u "Magnohromu" poveže radni staž.

On je podsetio da je ta firma već stavljena na subvencije i da se priprema njena privatizacija u delovima "jer u celini ne možemo da nađemo kupca".

"Možemo da pomognemo onima koji ostanu da pripremimo proces privatizacije da ovog puta uspe, i ako treba nekoga pitati zašto nije uspeo prethodni treba pitati mog prethodnika", rekao je Dinkić.

Radnici kraljevačkog "Magnohroma" blokirali su danas oko podneva raskrsnicu Kneza Miloša i Nemanjine, ispred zgrade Vlade Srbije, zahtevajući isplatu zaostalih zarada i pokretanje proizvodnje u toj fabrici, nakon neuspešne privatizacije.

Predstavnici "Magnohroma" izjavili su nakon prethodnog protesta 1. aprila da je sa savetnikom premijera Slobodanom Lalovićem postignut dogovor da se zaposlenima u toj firmi na ime neizmirenih zarada isplati 450 miliona dinara u tri rate.

Nakon toga, Vlada Srbije donela je odluku da formira radnu grupu koja će posetiti "Magnohrom" i na licu mesta se informisati o problemima u privatizaciji.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE