• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atlantik Grupa kupila Droga Kolinsku

Hrvatska Atlantik Grupa preuzeće prehrambenu kompaniju Droga Kolinska, vlasnika Grand kafe i Soko Štarka, saopšteno preko Zagrebačke berze.

 Atlantik Grupa kupila Droga Kolinsku Izvor: MONDO

Kao je saopšteno preko Zagrebačke berze, ugovorom je predviđeno preuzimanje stopostotnog udjela u Drogi Kolinskoj, koja je bila u vlasništvu slovenačkog Istrabenca, za 382 miliona evra, prenosi danas "Poslovni dnevnik".

Iznos kupoprodajne cijene biće uplaćen u gotovini, umanjen za iznos neto duga (oko 150 miliona evra) zatečenog u kompaniji u trenutku preuzimanja.

Atlantic Grupa je po prikupljanju ponuda za Drogu Kolinsku odabrana kao najbolji ponuđač, a očekuje se da će kupoprodajni proces biti zaključen do kraja godine, navodi se u saopštenju.

Transakcija je finansirana uz pomoć sredstava Atlantic Grupe, kapitala akcionara kompanije i kreditnih sredstava finansijskih institucija UniKredit Grupe i Rajfajzen (Raiffeisen) Grupe.

Atlantik koji je prije par godina od vršačkog Hemofarma kupio kompaniju Multivita, prema navodima "Poslovnog dnevnika" planira da u Vojvodini kupi oko 12.000 kvadratnih metara radi izgradnje nove fabrike šumećih vitaminskih preparata.

Dio Droga Kolinske su i beogradske kompanije Grand kafa i Soko Štark.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE