• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd:Vansi uplatio 500 mil €, preuzima aerodrom

Autor mondo.rs

Francuska kompanija Vansi erports uplatila je jednokratnu koncesionu naknadu od 501 miliona evra za aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu.

 Beograd:Vansi uplatio 500 mil €, preuzima aerodrom Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

To je izjavio ministar finansija Siniša Mali.

Tako da će Vansi od ponoći zvanično preuzeti koncesiono upravljanje beogradskim aerodromom na 25 godina.

Mali je rekao, posle sednice Vlade Srbije, da će ukupno ulaganje Vansija u aerodrom biti 1,46 milijardi evra, a tu spadaju jednokratna naknada, minimalne godišnje koncesione naknade i kapitalna ulaganja.

Nacionalni avio-prevoznik Er Srbija poželeo je večeras dobrodošlicu novom koncesionaru koji će narednih 25 godina upravljati beogradskom vazdušnom lukom.

"U ime srpske nacionalne avio-kompanije, neizmerno se zahvaljujem na saradnji dosadašnjem timu Aerodroma 'Nikola Tesla' Beograd, na čelu sa direktorom Sašom Vlaisavljevićem, i želim dobrodošlicu novom timu koji će nadalje voditi tu značajnu vazdušnu luku. Aerodrom 'Nikola Tesla' je i naš dom i izuzetno važno čvorište saobraćajne mreže. Baš zbog toga, naže sna?no, konstruktivno i posvećeno partnerstvo, može da bude samo od koristi svim stranama", izjavio je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.

Izvršni direktor Er Srbije Branislav Malović je istakao da je dolazak kompanije Vansi izuzetno značajan podsticaj za dalji razvoj, modernizaciju i unapređenje poslovanja Aerodroma "Nikola Tesla".

Ugovor o koncesiji beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" na 25 godina potpisan je 22. marta sa francuskom kompanijom Vansi erports, u prisustvu premijerke Ane Brnabić.

Međunarodni tender je sproveden od 10. februara 2017. kroz fazu pretkvalifikacija, fazu neobavezujućih ponuda i fazu obavezujućih ponuda, a odluka je doneta 5. januara 2018. godine.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE