• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bobar" kupuje "Autoprevoz"?

Kompanija "Bobar" iz Bijeljine vodi pregovore o kupovini banjalučkog "Autoprevoza".

 "Bobar" kupuje "Autoprevoz"? Izvor: MONDO

Na taj način"Bobar" bi napravio značajan korak u planiranom zauzimanju liderske pozicije u putničkom drumskom saobraćaju u BiH, pišu "Nezavisne novine".

U holdingu "Drinatrans" iz Zvornika, transportnom ogranku grupacije "Bobar", potvrdili su da su sa čelnicima "Autoprevoza" razgovarali o mogućnostima kupovine tog preduzeća, te dodali da je riječ o preliminarnim razgovorima započetim na inicijativu vlasnika "Autoprevoza", sa kojim imaju vrlo dobru saradnju.

"U toku su analize imovine i vrijednosti preduzeća od stručnih službi u kojoj obje strane sagledavaju koji su im interesi, tako da je preuranjeno govoriti da li će i kada doći do te transakcije", izjavio je direktor "Drinatransa" Ljubiša Stjepanović.

On je naveo da je interes zvorničke firme i grupacije "Bobar" da značajnije prošire prisustvo u Banjaluci, kao najvećem gradu i administrativnom centru Republike Srpske, zbog čega prvenstveno ciljaju na preuzimanje gradskih i prigradskih autobuskih linija.

U "Drinatransu", koji je u protekle dvije godine već preuzeo lokalne autoprevoznike iz Teslića, Višegrada, Šekovića i Srebrenice, kažu da ulazak na banjalučko tržište pripremaju vrlo studiozno.

"Ne zalijećemo se, već ispitujemo i analiziramo sve moguće detalje, pogotovo što u Banjaluci postoji velika konkurencija među prevoznicima. Znamo, sa druge strane, koliko bi za naš razvoj i ambicije značilo preuzimanje 'Autoprevoza' s kojim bismo postali respektabilan 'igrač' ne samo u BiH, već i regionu", istakao je Stjepanović.

Dragoslav Mihajlović, direktor "Autoprevoza", najstarije i najveće banjalučke firme za prevoz putnika, potvrdio je da se bode razgovori sa predstavnicima kompanije "Bobar", ali nije želio detaljnije komentarisati pregovaračke stavove.

Prema nezvaničnim informacijama, većinski vlasnici "Autoprevoza" zvorničkom holdingu namjeravaju prodati osnovnu djelatnost preduzeća - prevoz putnika, dok, sa druge strane, u okviru planirane nove firme žele zadržati turističku agenciju i pojedine međunarodne linije.

U pregovorima se "koplja lome" i u vezi sa budućim statusom autobuske stanice u Banjaluci, te servisa i tehničkog pregleda, koje bi u svom vlasništvu rado vidjele obje strane. "Nezavisne" saznaju da dodatnu komplikaciju pravi i plan da hangar "Autoprevoza" sa Banjalučkog polja bude izmješten u jedno od prigradskih naselja.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE