• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gasprom ulaže milione u Livno

Ruska naftna kompanija "Gaspromnjeft" spremna je da u Livanjskom kantonu uloži 15 miliona dolara u istraživačke radove o nalazištima nafte i plina i njihovoj eksploataciji.

 Gasprom ulaže milione u Livno  Izvor: MONDO

Delegacija ruske kompanije, koja se u Livnu sastala sa predsjednikom Vlade i ministrom privrede Livanjskog kantona Nediljkom Rimcem i Vlatkom Zrilićem, saopštila je na konferenciji za novinare da bi prva bušotina bila u funkciji u 2014. godini, a druga u 2015.

Rimac je izrazio zadovoljstvo prezentacijom projekta istraživačkih radova jer je to, kako je rekao, velika razvojna šansa ovog kantona.

On je dodao da, imajući u vidu reference ruske nafatne kompanije u svijetu, neće biti problema u vezi sa izdavanjem koncesije za istraživačke radove i eksploataciju nafte i plina, ukoliko rezultati bušotina budu pozitivni.

Govoreći o projektu čija je realizacija potvrđena pismom namjere investitora, ministar privrede Livanjskog kantona Vlatko Zrilić rekao je da je "Gasprom" treća naftna kompanija u Rusiji, osim ulaganja od 15 miliona dolara, najavila i zapošljavanje od 100 do 150 domaćih radnika samo u istraživačke radove na području Livanjskog kantona.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE