• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Rimu oštro protiv novih srpskih modela Fijata

Italijanska vlada oštro se protivi odluci italijanskog proizvođača automobila da novi model proizvodi u Srbiji umjesto u Italiji.

 U Rimu oštro protiv novih srpskih modela Fijata Izvor: MONDO

Kako je izjavilo više italijanskih ministara "u ovom kriznom momentu... nije prijatno čuti kada se priča o izmještanju. Moramo da zatražimo i od vlade i od države da se angažuju kako bi favorizovali rast i razvoj, a tek potom da razmišljaju o proizvodnji u inostranstvu.

"To je nedopustivo", izjavio je ministar za evropska pitanja Andrea Ronki.

Kako prenose mediji, predsjednik Fijata Serđo Markjone je najavio da će ta kompanija proizvodnju novih modela "fijat ideja" i "lanča muza" prebaciti u Srbiju zato što je u Italiji imala problema sa sindikatima, a u Kragujevcu može da obezbijedi nesmetanu i sigurnu proizvodnju.

Italijanski ministri ocjenjuju da "to liči na letnju doskočicu ili prisilu", ali se najavljuje vrlo čvrst otpor Fijatovoj ideji da se ta mogućnost konkretizuje.

U intervjuu koji danas objavljuje Stampa, potpredsjednik Privredne komore za izvoz Adolfo Urso ocijenio je Fijatove namjere da proizvodi novi model automobila u Srbiji kao "neprilične" i pozvao na obnavljanje pregora.

Ministar pravde Roberto Kalderoli i član populističke Sjeverne lige, ocijenio je da niko ne može da koristi državnu pomoć, ubire profit "i da zatim ode a da ne plati račun".

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE