• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rafinerija: Proizvodnja mazuta do 2013.

Komisija za reviziju Odluke o kvalitetu naftnih tečnih goriva dogovorila je da se Rafineriji nafte Brod produži rok za proizvodnju mazuta do 2013.

 Rafinerija: Proizvodnja mazuta do 2013. Izvor: MONDO

Do tada bi trebalo da budu ispunjeni eko-standardi za njegovu proizvodnju, ali nije postigla dogovor o proizvodnji benzina.

Predsjedavajući Komisije Ljubiša Ćosić rekao je za "Glas Srpske" da su članovi Komisije na jučerašnjoj sjednici u Sarajevu analizirali prvih 20 članova postojeće Odluke o kvalitetu naftnih tečnih goriva i da su se oko nekih stvari dogovorili, ali da nisu uspjeli da se usaglase oko kvaliteta proizvoda u Rafineriji nafte Brod.
"Članovi Komisije imali su različita mišljenja o proizvodnji benzina, ali postoje modaliteti za postizanje dogovora i u ovom dijelu odluke", rekao je Ćosić i dodao da je kao predsjedavajući Komisije bio za to da treba izaći u susret Rafineriji.

Ćosić je najavio da će Komisija u toku avgusta ponovo razmatrati ovo pitanje, dodajući da će, s obzirom na ono što je do sada urađeno, najvjerovatnije biti izmijenjena i dopunjena postojeća Odluka o kvalitetu naftnih tečnih goriva.

"Ako bude više od 50 odsto izmjena postojeće odluke, ići će se na izradu nove odluke o kvalitetu naftnih tečnih goriva, a ako bude manje od toga, doći će samo do izmjene i dopune postojeće odluke", rekao je Ćosić.

Član Komisije iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva RS Dragana Kalabić rekla je da je sljedeći sastanak planiran za 11. avgust.

"Do 25. avgusta planiramo prijedlog odluke da dostavimo Savjetu ministara BiH. Bilo je potrebno da se uradi revizija postojeće odluke - kazala je Kalabićeva i dodala da je za dizel gorivo Rafinerija Brod dostigla kvalitet "evro 4" i "evro 5".

 Rok važenja Odluke o kvalitetu naftnih tečnih goriva istekao je 30. juna, poslije čega je Savjet ministara BiH odlučio da ovu odluku produži za samo 60 dana. U međuvremenu je formirana Komisija koja bi trebalo da uradi izmjene ove odluke. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE