• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najuspješniji privrednici RS su...

Autor SRNA

Komanija "Alumina" iz Zvornika osvojila je prvo mjesto u kategoriji najuspješnijih velikih privrednih društava u Republici Srpskoj u prošloj godini, u okviru manifestacije koju je u Banjaluci organizovala Privredna komora Srpske.

 Priznanje u ovoj kategoriji osvojila su i preduzeća "Mlijekoprodukt" iz Kozarske Dubice i preduzeće "Sim tehnik" iz Kotor Varoša, a nagrade im je uručila predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

U okviru manifestacije "Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2018. godinu", u kategoriji srednjih preduzeća najuspješnija su "Vendom" iz Laktaša, "Raševići" iz Bijeljine i "Telegrup" iz Banjaluke, kojima je nagrade uručio predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić uručio je nagrade u kategoriji malih privrednih društava, a nagrađeni su "Farmavit" iz Ljubinja, "King" iz Doboja, "Vladrag" sa Pala, "Kromeks" iz Prijedora i "Tanasić" iz Bijeljine.

Preduzeća koja su imala značajnu investiciju i doprinijela zapošljavanju su "Dermal R" iz Kotor Varoša, "Kolektor CCL" iz Laktaša i "Boksit" iz Milića, a priznanja im je uručio ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević je nagrade za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti u prošloj godini uručio "M:telu" iz Banjaluke, "Miri" iz Prijedora i Mljekari "Pađeni" iz Bileće.

U kategoriji za doprinos razvoju ženskog preduzetništva nagrađeni su direktor kompanije "Mikropek" iz Banjaluke Željka Krkoška, direktor kompanije "RS silikon" iz Mrkonjić Grada Jelena Kuridža, te direktor kompanije "Sim prom" iz Dervente Ljiljana Subotić, a nagrade im je uručio član stručne komisije Jasmin Komić.

Posebno priznanje za ostvareni izvoz u prošloj godini dodijeljeno kompaniji EFT Rudnik i termoelektrana "Stanari", a za doprinos razvoju turizma pripalo je Olimpijskom centru "Jahorina".

Za otvaranje malih linija i povezivanje Republike Srpske sa značajnim evropskim destinacijama posebno priznanje dodijeljeno je "Aerodromima Republike Srpske".

Posebno priznanje za internacionalizaciju poslovanja privrednih subjekata iz Republike Srpske dodijeljeno je "Elnos grupi" iz Banjaluke, a za doprinos privrednom razvoju izrazito nerazvijenih opština preduzeću "Termal int" iz Lopara.

Posebna priznanja uručila je ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić. 

Cvijanović: Uvesti priznanje za najboljeg mladog preduzetnika

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je podršku mladim privrednicima i predložila organizatorima manifestacije "Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske" da od sljedeće godine uvedu priznanje i u ovoj kategoriji.
Cvijanovićeva je večeras u Banjaluci na manifestaciji "Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2018. godinu" istakla da je neophodno uvođenje priznanja za najboljeg mladog privrednika kao vid podrške i naglasila da Republika Srpska ima čestitih, obrazovanih, sposobnih mladih ljudi, sa dobrim poslovnim inicijativama, koji svoju šansu vide upravo u privatnom biznisu.

"U prilog tome govori i činjenica da smo za Program podsticanja razvoja preduzetništva kod mladih starosti do 35 godina `Startap Srpska` imali veliki broj zainteresovanih mladih ljudi. Zato je potrebno da tražimo dodatne mogućnosti da podržimo i promovišemo mlade ljude i njihove poslovne ideje", navela je Cvijanovićeva.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE