• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Distributivni promet BiH 4,86 milijardi KM

Ukupan promet distributivne trgovine u BiH u prva tri mjeseca ove godine iznosio je 4,86 milijardi KM, podaci su Agencije za statistiku BiH.

 Distributivni promet BiH 4,86 milijardi KM Izvor: MONDO

"Najveće učešće u prometu ostvareno je u trgovini na veliko - 3,05 milijardi KM ili 62,7 odsto, potom u trgovini na malo 912 miliona KM ili 18,8 odsto, zatim u trgovini i održavanju motornih vozila i trgovini goriva i ulja 11,3 odsto i trgovini ostvarenoj u svim ostalim djelatnostima 7,1 odsto od ukupnog prometa", izjavio je direktor Agencije Zdenko Milinović.

On je rekao da najveće ućešće u trgovini na veliko imaju nepoljoprivredni poluproizvodi i otpaci - 30,7 odsto, trgovina na veliko za lični račun 24,5 odsto i trgovina na veliko hranom, pićima i duvanom 22,6 odsto, dok na ostale grane trgovine na veliko ide 22,2 odsto od ukupnog prometa.

Milinović je dodao da je najveće ućešće u trgovini na malo ostvareno u nespecijalizovanim prodavnicama - 486 miliona KM ili 53,4 odsto, ostala trgovina novom robom u specijalizovanim prodavnicama 21,2 odsto, trgovina na malo farmaceutskim, medicinskim, kozmetičkim i toaletnim preparatima sa 14,9 odsto, dok su ostale grane trgovine na malo učestvovale sa 10,5 odsto od ukupnog prometa.

Iz trgovine i održavanja motornih vozila i motocikala, te trgovine na malo motornim gorivima i uljima dolazi 551 miliona KM prometa u prava tri mjeseca ove godine. Promet trgovačke robe ostvaren u preduzećima čija pretežna djelatnost nije trgovina je 345 miliona KM. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE