• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oštetili budžet RS za dva miliona KM

PURS podnijela 11 izvještaja zbog sumnje na poresku utaju i zloupotrebu ovlaštenja. Među prijavljenima "Malbašić kompanija" i Jovan Vidović.

 Oštetili budžet RS za dva miliona KM Izvor: MONDO

Poreska uprava RS u prvih šest mjeseci ove godine podnijela je nadležnim tužilaštvima 11 izvještaja protiv 17 lica zbog osnovane sumnje da su učinjena krivična djela poreske utaje i zloupotrebe ovlaštenja u privredi, a među prijavljenima su i "Malbašić kompanija" i banjalučki biznismen Jovan Vidović.

Ovim utajama i zloupotrebama položaja, budžet RS oštećen je za više od dva miliona KM.

U Poreskoj upravi RS "Glasu Srpske" je potvrđeno da su izvještaji, između ostalih, podneseni i protiv "Malbašić kompanije" i banjalučkog biznismena Jovana Vidovića, te da se jedan izvještaj koji su dostavili tužilaštvu odnosi na krivično djelo podnošenja lažne poreske prijave od strane "Malbašić kompanije" Banjaluka.

"Po tom osnovu pričinjena šteta za budžet RS iznosi 643.262 KM“, rekli su u Poreskoj upravi i dodali da se dva podnesena izvještaja odnose na utaju poreza i doprinosa.

Izvještaji su podneseni i protiv odgovornih lica u Drvnoj industriji "Jela" iz Kozarca i protiv Jovana Vidovića, a po ovom osnovu pričinjena šteta za budžet RS iznosi 1.073.291 - naglasili su u Poreskoj upravi RS.

Poreska uprava proslijedila je nadležnim tužilaštvima osam izvještaja koji se odnose na zloupotrebu ovlaštenja u privredi.

Izvještaji su podneseni protiv odgovornih lica u preduzećima "Deodrveks" iz Srpca, "Ko-mil" iz Modriče, "Urbanistički zavod" iz Banjaluke, "Liberti" iz Banjaluke i "Tri Mar" iz Novog Grada, a po ovom osnovu pričinjena šteta za budžet Republike Srpske iznosi 298.940 KM.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE