• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Britanija: Otvorena prva banka u 100 godina

Prva britanska banka za poslovanje sa stanovništvom u više od sto godina, "Metro banka", otvorila je danas u Londonu vrata klijentima.

 Britanija: Otvorena prva banka u 100 godina Izvor: MONDO

Klijenti nove britanske banke su na svečanom otvaranju dočekani uz brojne pogodnosti, pa tako "Metro banka" ne samo da dopušta ulazak pasa u svoje filijale, već ih je dočekala sa besplatnim psećim keksima, a njihove vlasnike častila besplatnim doručkom, prenio je Rojters.

"Pokušavamo da klijente pretvorimo u fanove", izjavio je američki milijarder i suosnivač "Metro banke" Vernon Hil, koji je na otvaranje prve londonske filijale doveo i svog psa Dafija.

Neke klijente je posebno privuklo i duže radno vrijeme nove banke u odnosu na njene rivale.

"Ova banka radi sedam dana u nedjelji", izjavio je jedan novi klijent.

"Metro banka" planira da u narednih deset godina otvori više od 200 filijala na širem području Londona, kao i da poslovanje jednako raspodjeli na sektor poslovanja sa stanovništvom i komercijalno bankarstvo, nudeći niz usluga, uključujući sopstvenu kreditnu karticu.

Bankarskim sektorom Velike Britanije, uzdrmanim kreditnom krizom koja je gotovo dovela do bankrota nekih velikih imena, trenutno dominira "velika četvorka": "Barkliz", "Lojds", HSBC i "Rojal benk of Skotland".

Predsjednik uprave "Metro banke" Entoni Tomson je izjavio da je dugoročni cilj banke da na londonskom bankarskom tržištu ostvari udeo od deset odsto i najavio je da bi kompanija mogla da izađe na berzu 2013. godine.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE