• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ujedinjena željeznica Srba, Hrvata i Slovenaca

Resorni ministri tri države su potpisali dogovor o osnivanju zajedničkog željezničkog preduzeća, ne bi li se duplo ubrzalo putovanje vozom.

 Ujedinjena željeznica Srba, Hrvata i Slovenaca Izvor: MONDO

U Beogradu je  potpisana deklaracija o osnivanju zajedničkog željezničkog preduzeća Srbije, Slovenije i Hrvatske, kojom su se tri države obavezale da će raditi na otklanjanju amdinistrativnih ograničenja prilikom prevoza robe i putnika preko graničnih prelaza.

Deklaraciju su potpisali ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić, ministar transporta i veza Slovenije Patrik Vlačič i državni sekretar Ministarstva mora saobraćaja i infrastrukture Hrvatske Danijel Mileta.

Cilj osnivanja preduzeća je da se prevoz robe i putnika na Panevropskom koridoru 10 učini jeftinijim, bržim i efikasnijim.

Ministar Mrkonjić izjavio je poslije potpisivanja dokumenta da bi nova kompanija trebalo da počne da radi već od 1. septembra, te da će njeno sjedište biti u Sloveniji, jer je članica EU.

U tekstu zajedničke deklaracije se navodi da su se potpisnici dogovorili da obezbijede otvorenu komunikaciju u vezi sa zajedničkim željezničkim projektima duž Panevropskog transportnog koridora 10 i pomognu u otklanjanju administrativnih ograničenja prilikom prevoza robe i putnika preko graničnih prelaza, na način da se omogući efektivan i konkurentan transport na tom koridoru.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE