• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fabrika duvana: Mali akcionari tuže vlasnika

Udruženje malih akcionara Fabrike duvana Banjaluka podnijeće Osnovnom sudu tužbu protiv većinskog vlasnika i poslovodstva tog preduzeća.

 Fabrika duvana: Mali akcionari tuže vlasnika Izvor: MONDO

Mali akcionari podnose tužbu zbog nelegalno usvojenog novog statuta i dosadašnjih nezakonitosti u firmi, potvrdio je Srni predsjednik Sindikalne organizacije u ovoj fabrici Miroslav Marinković. 

Marinković je rekao da je sinoć održana vanredna sjednica Skupštine akcionara Fabrike duvana Banjaluka nelegalna zbog nezakonitog usvajanja novog statuta preduzeća.

 "Većinski vlasnik Fabrike Nebojša Antonić je u skladu sa Zakonom o privrednim društvima išao na to da se usvoji statut, što je nezakonito urađeno iz razloga što su Fond PIO i Fond za restituciju njemu dali punomoć da glasa protiv radnika", istakao je Marinković.

Marinković je rekao da su mali akcionari sinoć oko 19.00 časova demonstrativno napustili sjednicu Skupštine akcionara, "zbog niza  nezakonitosti, počevši od   samog utvrđivanja  dnevnog reda".

"Novim statutom daje se za pravo Antoniću da bude predsjednik Upravnog odbora i direktor Fabrike duvana zbog čega vlada bojazan da će 60 radnika dobiti otkaze", dodao je Marinković.
 Prema njegovim riječima, Fabrika duvana Banjaluka više nije proizvodno, već više trgovačko preduzeće, jer su  tokom    tri godine   privatizacije otvarani   maloprodajni objekti na štetu firme. 

 Na sinoć održanoj vanrednoj sjednici Skupštine akcionara Fabrike duvana Banjaluka na dnevnom redu je, između ostalog, bio i prijedlog novog statuta Društva koji je usklađen sa Zakonom o privrednim društvima RS.

Usvajanje ovog statuta omogućava da sud izvrši promjenu odgovornog lica u preduzeću, odnosno da registruje novog direktora umjesto Dubravka Prstojevića kome je mandat istekao 1. jula.

Upravni odbor Fabrike duvana Banjaluka ranije je za v.d. direktora imenovao Slobodana Latinčića, direktora maloprodaje.
(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE