• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne šaljite fiskalne račune, sačekajte pravila"

Autor SRNA

Građani Republike Srpske koji žele da učestvuju u nagradnoj igri "Deset računa izbroji i stan osvoji" još ne treba da šalju fiskalne račune i slipove, dok ne budu objavljena pravila i adresa na koju će slati koverte.

 "Ne šaljite fiskalne račune, sačekajte pravila" Izvor: Mondo/Željko Svitlica
Izvor: Mondo/Željko Svitlica

Ovo je rekao Srni član Radne grupe za organizaciju nagradne igre Rade Šegrt.

On je naveo da će Pravila nagradne igre, čiji je cilj suzbijanje sive ekonomije, biti objavljena polovinom jula, do kada će se završiti nabavka nagrada.

Šegrt je podsjetio da su glavne nagrade stanovi u Banjaluci, a da će se nagrade izvlačiti u više krugova, s tim da će prvo izvlačenje biti 22. septembra.

Prema njegovim riječima, Vlada trenutno privodi kraju proceduru nabavke stanova koji će biti dio nagradnog fonda, a svi stanovi će biti na području grada Banjaluke.

"U nagradnoj igri mogu da učestvuju svi građani BiH koji skupe 10 fiskalnih računa izdatih na teritoriji Republike Srpske ili 10 slipova koje dobijaju prilikom plaćanja robe ii usluge kreditnim kartica. U nagradnoj igri ne važe slipovi koji se dobijaju prilikom podizanja gotovine na bankomatima", pojasnio je Šegrt, te dodao da će u nagradnoj igri važiti svi fiskalni računi i slipovi izdati od 1. juna.

"Svi podaci o stanovima, lokaciji i površini biće objavljeni u pravilima nagradne igre, a plaćanje poreza na dobitak na sebe će preuzeti priređivač nagradne igre", rekao je Šegrt.

Cilj nagradne igre, koju Vlada Republike Srpske organizuje u saradnji sa Udruženjem ekonomista "Svot", jeste podsticanje izdavanja fiskalnih računa i smanjenje sive ekonomije.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE