• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Manji deficit RS

Deficit spoljnotrgovinske razmjene Srpske sa zemljama Centralne Evrope smanjen za 20,73 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

 Manji deficit RS Izvor: MONDO

Vlada Republike Srpske usvojila je na sjednici  Informaciju  o spoljnotrgovinskom prometu RS  sa državama potpisnicama Sporazuma o slobodnoj trgovini u centralnoj Evropi od početka januara do kraja juna ove godine u kojoj stoji da je deficit spoljnotrgovinske razmjene Srpske sa ovim zemljama smanjen za 20,73 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Države potpisnice CEFTA sporazuma učestvuju sa 36,45 odsto u ukupnom spoljnotrgovinskom prometu Srpske, odnosno sa 32,99 odsto sa BiH, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.

Ukupan spoljnotrgovinski promet sa državama CEFTA u prvih šest mjeseci ove godine bilježi rast sa RS od 13,07 odsto, a sa BiH rast je 8,66 odsto u odnosu na isti period prošle godine

Ukupan uvoz u RS iz zemalja CEFTA u prvom polugodištu ove godine bilježi rast u iznosu od 5,33 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, dok u posmatranom periodu izvoz iz RS u države CEFTA ima porast od 27,34 odsto.

Pokrivenost uvoza izvozom u  Srpskoj u odnosu na države CEFTA je u prvih šest mjeseci ove godine  u odnosu na isti period prošle godine porastao za 11,33 odsto i to sa 54,22 odsto na 65,55 odsto. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE