• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mljekari insistiraju na većoj otkupnoj cijeni

Mljekari u Republici Srpskoj i dalje insistiraju na povećanju otkupne cijene mlijeka za 11,2 odsto, odnosno za pet feninga po litru.

 Mljekari insistiraju na većoj otkupnoj cijeni Izvor: MONDO

Predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača i stočara RS Vladimir Usorac je  rekao da otkupna cijena mlijeka od 1. septembra mora biti veća jer, u suprotnom, farmeri neće moći da pokriju troškove stočne hrane koja je poskupjela, dodajući da  mljekari ne traže povećanje cijene da bi imali profit, već da bi pokrili troškove.

On je naveo da je upućena inicijativa Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i mljekarama u RS za održavanje sastanka na kome bi se dogovorili o povećanju otkupne cijene mlijeka. Sastanak bi trebalo da bude održan danas ili sutra.

Usorac je za "Glas Srpske" rekao  da je cijena mlijeka u maloprodaji formirana kada je otkupna cijena mlijeka bila 70 feninga za bilo koju klasu, zbog čega ono sada ne bi trebalo da poskupi u maloprodaji.

Portparol Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Bojan Kecman rekao je da je resorno ministarstvo samo posrednik između mljekara i Udruženja poljoprivrednika.
 "Mi smo tu da organizujemo sastanak i podržaćemo svaki dogovor između mljekara i poljoprivrednika", naveo je  Kecman. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE