• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovenci grade dionicu Banjaluka-Doboj

Vlada RS saglasna da 29. avgusta sa kompanijom CPM Maribor potpiše ugovor o koncesiji za izgradnju dionice autoputa Banjaluka - Doboj.

 Slovenci grade dionicu Banjaluka-Doboj Izvor: MONDO

Ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović je napomenuo da, prema Zakonu o koncesijama i ugovoru koji je postignut, koncesionar obezbjeđuje 300.000.000 evra, a i više ako bude potrebno, te da su sredstva obezbijeđena od slovenačkih banaka.

On je precizirao da je Vlada RS donijela rješenje kojim se daje saglasnost na Prijedlog ugovora o upravljanju ugovorom između Vlade RS, "Mreže autoputeva" Banjaluka i preduzeća CPM Maribor.

Čubrilović je najavio da će ugovor biti potpisan u nedjelju u Banjaluci i to za svaki lot posebno. Ugovor se odnosi na dionicu Banjaluka - Doboj, a pregovori između "Mreže autoputeva" odnosno Vlade RS i CPM Maribor su završeni i dogovoreni su uslovi pod kojim ova podkoncdesija može biti prenesena.
On je rekao da su to uglavnom uslovi koji su postignuti u pregovorima za koncesiju sa austrijskom kompanijom "Štrabag", te da su izmjene izvršene u veoma malom broju članova ugovora.

Čubrilović je napomenuo da ugovor obezbjeđuje pravnom licu na koga je prenijeta koncesija, direktnu vezu sa Vladom RS.

 U ime Vlade RS ugovor će potpisati premijer RS Milorad Dodik i ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović.          (Srna) 

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE