• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaćem konzorcijumu posao od 54,5 miliona KM

"Elektroprivreda BiH" sa konzorcijem domaćih kompanija potpisala ugovor vrijedan 54,5 miliona KM za rekonstrukciju i izgradnju elektrodistributivnih objekata.

 Domaćem konzorcijumu posao od 54,5 miliona KM  Izvor: MONDO

"Elektroprivreda BiH" potpisala je danas sa konzorcijumom domaćih kompanija, koji čine "Malkom", "Umel" i "Deling", ugovor vrijedan 54,5 miliona KM za rekonstrukciju i izgradnju elektrodistributivnih objekata.

Ugovor, koji je označen i kao najveći pojedinačni poslijeratni posao koji je ova kompanija zaključila sa domaćim izvođačima radova, podrazumijeva rekonstrukciju i izgradnju 391 elektrodistributivnog objekta u pet podružnica "Elektroprivrede BiH" - Bihać, Mostar, Sarajevo, Tuzla i Zenica.

Ugovor će biti realizovan u naredne tri godine po sistemu "ključ u ruke", a očekivani efekti su izgradnja 140 kilometara novih distributivnih vodova i niskonaponske mreže, rekonstrukcija oko 600 kilometara postojećih vodova, te izgradnja novih transformatorskih stanica, čime će biti povećani instalisani kapaciteti u ovim objektima, pišu "Nezavisne novine" u sutrašnjem broju.

Značajno će biti poboljšan kvalitet napajanja električnom energijom postojećih kupaca, kao i kvalitet distributivne mreže, što će uticati na dalje smanjenje distributivnih gubitaka kao i troškova održavanja elektroenergetskih objekata.

Direktor "Elektroprivrede BiH" Amer Jerlagić rekao je da je zadovoljan činjenicom da su ovaj posao, koji je finanasiran iz kredita Evropske investicione banke u okviru projekta "Pauer 4", na jakom međunarodnom konkursu osvojile domaće kompanije.

Predstavnici konzorcijuma rekli su da će na realizaciji ugovora biti angažovano više stotina radnika, kao i da će učestvovati i veliki broj domaćih firmi.

Oni su obećali da će radovi biti završeni na vrijeme i prema standardima "Elektroprivrede BiH", što će im biti značajna referenca za njihovo buduće angažovanje u investicionim projektima.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE