• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska prodajom nekretnina pokriva deficit

Hrvatska će uskoro početi da prodaje bivše vojne nekretnine, među kojim su bivši objekti Ministarstva odbrane uz obalu, nastojeći tako da pokrije deficit.

 Hrvatska prodajom nekretnina pokriva deficit Izvor: MONDO

Hrvatska bi prodajom 45 bivših vojnih nekretnina mogla pokriti cijeli deficit od 14,05 milijarda kuna kada bi prostornim planovima svi ti objekti i zemljišta bili smješteni unutar građevinskih zona.

Međutim, zbog nepostojanja prostornih planova, pa i neriješenih imovinsko-pravnih statusa većina tih nekretnina trenutno nije spremna za prodaju, javili su hrvatski mediji.

U vlasništvu Hrvatske nalazi se 45 bivših vojnih nekretnina, koje se prostiru na 22,7 miliona metara kvadratnih duž obale, od Savudrije do Ćilipa, i na ostrvima.

Nijedna od tih nekretnina, koje je Ministarstvo odbrane Hrvatske proglasio neperspektivnim za vojne ciljeve i vratilo ih na raspolaganje državi, nije od obale mora udaljena više od pet kilometara.

Godinama se najavljuje stavljanje u funkciju tih nekretnina, a manji dio njih dat je na upravljanje lokalnoj samoupravi koja ih je iskoristila u javne svrhe.

Ekonomska kriza i besparica sada je natjerala Vladu da krene u akciju rasprodaje svih nekretnina čiji su papiri čisti, a među njima su i objekti Ministarstva odbrane uz obalu.

Predsjednica Vlade Hrvatske Jadranka Kosor nedavno je najavila da je za prodaju spremno desetak bivših objekata Ministarstva odbrane, i već sljedeće sedmice biće povučeni prvi potezi da to bude učinjeno.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE