• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktor "Dojče telekoma" osumnjičen za mito

Direktor "Dojče telekoma" Rene Oberman je pod istragom njemačkog tužilaštva povodom navoda o davanju mita u Makedoniji i Crnoj Gori, prenosi Bi-Bi-Si.

 Direktor "Dojče telekoma" osumnjičen za mito Izvor: MONDO

Istražitelji provjeravaju navode da su neka od istočnoevropskih odjeljenja ove kompanije plaćala mito da bi uticala na regulatorna tijela.

"Direktor Rene Oberman je odbacio kao lažne navode da je počinio krivično djelo", navodi se u saopštenju "Dojče telekoma".

Istragom je obuhvaćeno osam ljudi, uključujući osobe koje ne rade za "Dojče telekom". Njemačka kompanija navodi da je njen direktor optužen da je odobrio plaćanje dividendi makedonskom telekomu pod uslovom da trižište telekomunikacija ostane zatvoreno za ostale firme.

Ovo se navodno dogodilo na sastanku 2005. godine između Obermana i direktora makedonske firme "MakTel", koja je podružnica "Dojče telekoma".

Njemačka kompanija dodaje da je istraga o osam osoba pokrenuta kao odgovor "na zahjev za pravnom pomoći koji je stigao od vlasti SAD u vezi sa navodnim djelima podmićivanja u Makedoniji i Crnoj Gori".

"Dojče telekom" naglašava da je potpuno sarađivao sa američkom istragom, koja traje već četiri godine, te da je Oberman dao iskaz u svojstvu svjedoka 2009. godine.

"Tokom američke istrage nije izrečena nijedna optužba protiv direktora Obermana", zaključuje se u saopštenju "Dojče telekoma".

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE