• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomson Rojters - protiv Blumberg veterana

Korporacija Tomson kupila je Rojters prošle godine, a zajednička kompanija i zvanično je počela emitovanje finansijskih informacija.

 Tomson Rojters - protiv Blumberg veterana Izvor: MONDO

Kompanija Tomson Rojters (Thomson Reuters) startovala je kao jedan od vodećih provajdera finansijskih podataka u svetu, uz američkog rivala, kompaniju Blumberg (Bloomberg).

Kanadska korporacija Tomson kupila je medijsku grupu Rojters za 8,7 milijardi funti (11,5 milijardi evra). Preuzimanje je dogovoreno prošle godine.

"Ovo je veoma uzbudljiv dan za naše akcionare, klijente i zaposlene", istakao je direktor Tomson Rojtersa Tom Gloser, bivši prvi čovek Rojtersa, objavljujući da je preuzimanje završeno.

Tomson Rojters će zadržati marku Rojtersa, osnovanog pre više od 150 godina, i njegovu agenciju za globalne vesti i foto agenciju. Takođe će Rojters raditi na sektoru podataka sa finansijskih tržišta za klijente poput investicionih banaka i brokeraža širom sveta.

Neki na sektoru procenjuju da će nova kompanija držati 32,27 odsto tržišta finansijskih informacija i podataka, prema Blumbergovih 32,73 odsto. Druge procene ukazuju da će Tomson Rojtersu pripasti 34, a Blumbergu 33 odsto tržišta.

Sedište nove grupe, sa oko 50 hiljada zaposlenih u 93 zemlje, biće u Njujorku, a njen godišnji prihod se procenjuje na 12,4 milijarde dolara.

Stvaranjem Tomson Rojtersa iskombinovano je snažno prisustvo korporacije Tomson u SAD sa Rojtersovim prisustvom na sektorima trgovinskih, finansijskih i biznis infromacija u Evropi.

Nova grupa pokrivaće broje sektore, uključjući računovodstvo, finansije, medije, nauku.

Rojters je 1851. osnovao Paul Julijus Rojter, Nemac po rođenju, koji je koristio golubove pismonoše da prenose cene akcija od Ahena u Nemačkoj do Brisela.

Korporaciju Tomson osnovao je Roj Tomson koji je "krenuo" 1934, kada je kupio jedne male novine u Ontariju. Vremenom je korporacija prerasla u globalnu medijsku imperiju sa više od 200 novina u Kanadi, SAD i Britaniji.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE