• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sumnjivi krediti za 24 firme u BiH

Austrijski istražioci provjeravaju na koji način je Hipo Alpe Adrija banka odobrila kredite za 24 kompanije iz BiH i to deset iz RS i 14 iz FBiH.

 Sumnjivi krediti za 24 firme u BiH Izvor: MONDO

Austrijski istražioci će u saradnji sa domaćim istražnim organima provjeriti na koji način je Hipo banka kreditirala Fabriku cijevi "Unis" Dervente, "Farmland" iz Nove Topole, "Banjalučku pivaru", "Intelios" Banjaluka, "Aleksandriju" Zvornik, "Svislajon industriju alata" Trebinje, INGA Gradiška, "Neimarstvo" Trebinje, "Brod promet" Banjaluka i OKI, potvrdio je "Glasu Srpske" izvor blizak istražnim organima u Austriji.

Isti izvor otkriva da je u FBiH istragom obuhvaćeno poslovanje Hipo banke sa kompanijama "Lijanovići" Široki Brijeg, hotel Vitez, "TR Kesten" Vitez, "BRIGO Invest" Banovići, "Unimar" Posušje, "AA Capital Brpkers Brokerage Company" Bihać, "Vranica" Sarajevo, "Dita" Tuzla, "Lora" Sarajevo, "Eurohaus" Sarajevo, OKI Sarajevo, "Braća Mulić" Sarajevo i "Aplikom" Tuzla. Austrijskim istražiocima sumnjivo je i finansiranje Hipo lizinga "Autokuće Lijanovići".

 Prvi zadatak predsjednika Istražnog odbora koruškog parlamenta za "aferu Hipo" Rolfa Holuba, koji je juče doputovao u prvu posjetu BiH, je da istraži sumnjive poslove Hipo banke u BiH i eventualno postojanje veze austrijskih i bh političara i institucija u "aferi Hipo". (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE