• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klub za traženje posla u RS

U Banjaluci je danas otvoren "Klub za traženje posla", koji je prva ustanova tog tipa u BiH.

 Klub za traženje posla u RS Izvor: MONDO

Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske (RS) Boško Tomić izjavio je da će mladi ljudi do 30 godina šest mjeseci imati obuku kako se piše biografija, kako se traži posao i kako se sarađuje sa poslodavcima.

 "Ovo je prilika da se mladim ljudima u RS pomogne u traženju posla, jer je nama bitno da oni što prije nađu posao i ostanu na ovim prostorima", rekao je Tomić novinarima u Banjaluci, dodajući da to potvrđuje i projekat zapošljavanja 1 500 pripravnika visoke stručne spreme koji Zavod za zapošljavanje RS provodi u saradnji sa Vladom RS.

Na evidencijama Zavoda RS u februaru je bilo 150 000, a prošlog mjeseca 142 000 nezaposlenih, među kojima 27 odsto mladih.
 Tomić je najavio da će nakon šest mjeseci Zavod za zapošljavanje RS raditi na tome da otvori klubove i u ostalim gradovima RS.

  Vođa projektnog tima zapošljavanja mladih u BiH Dajvid Blakbern rekao je da klubovi za traženje posla neće radikalno promijeniti stopu nezaposlenosti mladih u BiH, ali će pružati podršku mladim ljudima da što prije nađu posao.
"Klub za traženje posla" otvorili su Zavod za zapošljavanje RS i privatna banjalučka firma za zapošljavanje "Spektar", uz pomoć vlada Švajcarske i Austrije, te njemačke organizacije "Gopa".  (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE