• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik pozvao privrednike da posluju u RS

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik sastao se danas u Beogradu sa privrednicima čije je porijeklo iz RS i Hrvatske, koje je pozvao da posluju u Srpskoj.

 Dodik pozvao privrednike da posluju u RS Izvor: MONDO

Dodik je, obraćajući se pred oko 50 privrednika, rekao da ekonomsku saradnju treba dići na viši nivo i dodao da je RS stabilna u političkom smislu, da je u protekle četiri godine vratila dostojanstvo koje je bilo urušeno međunarodnim intervencijama kroz tzv. reforme.

On je podsjetio da je RS imala dvije uspješne velike privatizacija - Naftne industrije i Telekoma sa više od 700 miliona KM, da je sačinila razvojni program i osnovala Razvojnu banku koja ima 186 miliona evra na računu, spremnih za ulaganje u projekte zapošljavanja.

"RS je danas potpuno stabilizovana institucionalno, na socijalnom planu nema pritisaka, čak ni izbori ni početak školske godine nisu doveli do štrajkova, pa smatramo da štrajkova neće ni biti", rekao je Dodik.

On je naveo da je RS vodila politiku da obezbijedi privrednu sposobnost da se nosi sa okruženjem i da je uradila "Giljotinu propisa", da je porez na dobit 10 odsto, te da ima viškova električne energije od 36 odsto, a za prodaju struje ostvaruje prihod i do 200 miliona evra.

Dodik je naglasio i da se radi na velikim projektima izgradnje mreže autoputeva, koji će povezati RS sa Srbijom i Crnom Gorom, sa morem i evropskim koridorima, a samo za put preko Čemerna koji će biti najbliži put od Beograda ka moru izdvojeno je 40 miliona evra.

"Imamo energiju, volju i emociju za ono što radimo", poručio je Dodik.

Što se tiče odnosa sa Srbijom, on je rekao da su u okviru Sporazuma o specijalnim vezama realizovani veliki projekti kao što je most na Rači, kod Fakovića, te da će biti i drugih projektata kao što je put od Užica do Višegrada.

"Srbija je najveći strani investitor u RS, tu su Telekom, `Hemofarm`, `Delta`, Komercijalna banka", rekao je Dodik.

On je zaključio da su privrednici iz RS malo prisutni u Srbiji u tu saradnju treba poboljšati i dići je na veći nivo.

Dodik je prethodno posjetio i medijsku kuću "Politika", na njen poziv, gdje je razgovarao sa glavnim i odgovornim urednikom Draganom Bujoševićem.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE