• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dilojt" vodeća konsultantska kompanija

Kompanija "Dilojt" saopštila je danas da je u fiskalnoj godini, koja se završila 31. maja ove godine, ostvarila globalni prihod od 26,6 milijardi dolara.

 "Dilojt" vodeća konsultantska kompanija Izvor: MONDO

"Dilojt" (Deloitte) je tako postala najveća globalna revizorsko - konsultantska kompanija za pružanje profesionalnih usluga, kako po prihodima, tako i po broju zaposlenih.

Ova kompanija, koji danas broji oko 170.000 zaposlenih, u posljednjih pet godina je, u okviru svjetski poznate "Velike četvorke" bio najbrže-rastuća kompanija.

U tom periodu, na osnovu godišnjeg rasta prihoda od 2,5 - 3,3 odsto, ta kompanija je prevazišla svoje konkurente, a do vodeće pozicije na tržištu je došla kombinacijom organskog rasta, strateških akvizicija i uspješnih investicija, navedeno je u saopštenju.

"Dilojt" planira da narednih godina u svoje poslovanje investira oko milijardu dolara, što uključuje uvođenje inovativnih usluga i multidisciplinarne ponude, zapošljavanje novih stručnjaka i dalje usavršavanje zaposlenih.

Planiran je, takođe, dalji nastavak rasta investiranjem na tržišta Brazila, Kine, Japana, Bliskog Istoka i sjeverno-istočne Azije, kao i na tržišta nekih evropskih zemalja, dok će oko 400 miliona dolara biti uloženo u obrazovanje i obuku "Dilojtovih" zaposlenih.

Strategija te kompanije, nazvanoj "Ez uan" (As One), u čiju primjenu će biti uloženo 100 miliona dolara, imaće cilj da klijentima ponudi rješenja za njihove kompleksne, konstantno rastuće potrebe.

"Područje investicija biće savremene tehnologije, inovativne usluge i nove poslovne mogućnosti, a ova strategija fokusiraće se na rast tržišnog udijela na strateškim i razvijenim tržištima, kao i na tržištima Indije i Kine", navodi se u saopštenju.

Preko 300 miliona dolara biće investirano i u unapređenje kvaliteta i metodologije revizije, kao odgovor na regulatorne, ekonomske i druge faktore koji utiču na ovu uslugu.

"Dilojt" je u Srbiji vodeća kompanija za konsultantske usluge i reviziju, a kancelarija te kompanije u Beogradu počela je sa radom 1991. godine i danas je u njoj zaposleno oko 150 konsultanata i revizora.

(Tanjug/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE