• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osniva se "Agrobanka" u Banjaluci

Skupština Poljoprivredne banke "Agrobanke" na današnjoj vanrednoj sednici u Beogradu donijela je odluku o osnivanju "Agrobanke" u Banjaluci, saopštila je ta banka.

 Osniva se "Agrobanka" u Banjaluci Izvor: MONDO

"Agrobanka" A.D. Banjaluka radiće na tržištu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine kao komercijalna banka koja će obavljati sve vrste bankarskih poslova i biće otvorena za rad sa privredom i građanima, ali će poseban akcenat staviti na kreditiranje poljoprivredne djelatnosti.

Osnivači "Agrobanke" u Banjaluci će biti Poljoprivedna banka "Agrobanka" iz Beograda, koja će biti vlasnik 80 odsto akcija, i Investiciono-razvojna banka Republike Srpske, koja će biti vlasnik 20 odsto akcija.

Osnivački kapital nove banke je 10 miliona evra, od čega će "Agrobanka" obezbjediti osam miliona. Investiciono-razvojna banka Republike Srpske je u vlasništvu Republike Srpske.

"Agrobanka" izražava zadovoljstvo zbog činjenice da će joj Vlada Republike Srpske biti partner u novoj banci koja se osniva u Banjaluci, navedeno je u saopštenju.

Osnivanje "Agrobanke" u Banjaluci dio je "Dugoročnog plana razvoja 'Agrobanke' A.D. Beograd za period 2008. - 2012. godine“ na osnovu koga se banka "usmjerava na one poslove, na one regione i na ciljne grupe gde se procjenjuje da se može rentabilno poslovati“.

U okviru ove strategije "razvoj poslovne mreže, u zemlji i inostranstvu, zauzima jedno od centralnih mjesta u strateškom opredjeljenju 'Agrobanke'".

Govoreći članovima Skupštine o osnivanju banke u Banjaluci predsjednik Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušan Antonić je istakao da "Agrobanka u narednom periodu planira da ostvari zapaženu prisutnost na tržištu Republike Srpske, kao i čitave Bosne i Hercegovine".

(Tanjug/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE