• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren stečaj u "Fruktoni"

Banjalučki Privredni sud otvorio je stečajni postupak u Fabrici sokova "Fruktona".

 Otvoren stečaj u "Fruktoni" Izvor: MONDO

Sud je prihvatio izvještaj privremene stečajne upravnice Ljiljane Grujić, koja je stanje u preduzeću okarakterisala neodrživim za nastavak redovnog poslovanja.

U obrazloženju za otvaranje stečajnog postupka Grujićeva, sada stečajna upravnica u "Fruktoni", navela je da je u poslovanju fabrike nelikvidnost već duže vremena trajno stanje, te da konstantna blokada njenih šest transakcionih računa sa neznatnim prekidima traje još od 2008. godine, pišu "Nezavisne novine" u izdanju od ponedjeljka.

Ona je u izvještaju navela da u ovoj poslovnoj godini gubici iznose 1,79 miliona KM, dok gubitak iz prethodnih godina doseže 9,26 miliona KM.

Predsjednik Sindikata "Fruktone" Ljubomir Krečar rekao je da je otvaranje stečaja "legalizacija kriminala u preduzeću".

"Sada kada je stečaj otvoren govoriće se samo o tome kolike su njegove obaveze i gubici firme, a niko neće postavljati suštinsko pitanje kako je 'Fruktona' dospjela u ovakvu poziciju i ko je u tom periodu upravljao firmom", rekao je Krečar i dodao da mnogima od radnika staž nije uvezan 11 godina.

Svi povjerioci "Fruktone" svoja potraživanja od fabrike treba da prijave u roku od 30 dana u Privrednom sudu, a ispitno ročište na kojem će biti iznesena konačno priznata potraživanja biće održano 20. decembra.

Vrijednost imovine "Fruktone" je procijenjena na 11,23 miliona KM, dok njene obaveze iznose 12,20 miliona KM. "Fruktona" je obustavila proizvodnju početkom maja nakon što je ostala bez licence za punjenje osvježavajućeg pića "pepsi". Mali akcionari su sa sumnjivim finansijskim transakcijama u "Fruktoni" upoznali i Agenciju za istrage i zaštitu BiH, te tužilaštva Republike Srpske i BiH.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE