• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saudijci i Rusi poskupljuju naftu: Blizu dila o smanjenju prozivodnje

Autori mondo.rs Autori Tanjug

Saudijska Arabija i Rusija su "veoma, veoma blizu" postizanja dogovora o smanjenju proizvodnje nafte, izjavio je danas izvršni direktor ruskog Fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev za CNBC.

 Saudijci i Rusi poskupljuju naftu: Blizu dila o smanjenju prozivodnje Izvor: Guliver/Getty Images, Leonid Ikan/iStockphoto

"Mislim da celo tržište razume da je ovaj sporazum važan i da će doneti mnogo preko potrebne stabilnosti na tržištu i veoma smo blizu", rekao je Dmitrijev, prenosi Rojters.

Zbog cenovnog "rata" ove dva velika proizvođača, pojačanog slabom tranjom u svetu zbog pandemije korona virusa, crno zlato je na tržištima veoma jeftino.

Sukob je započeo kada je Saudijska Arabija povećala proizvodnju iznervirana odbijanjem Rusije da je smanji. Saudijci su potom pokupali da niskom cenom naude Rusima, jer je ruska proizvodnja skuplja.

S druge strane, Rusima ne odgovara previsoka cena, jer onda je ona isplativija i Ammrikancima koji naftu kod kuće dobijaju iz uljnih škriljaca, što nije jeftina tehnologija.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE