• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Štrabag" dobio najveći posao u istoriji Austrije

Građevinskom koncernu "Štrabag" pripao najveći posao u građevinarstvu koji je ikada raspisan u Austriji, vrijedan 570 miliona evra.

 "Štrabag" dobio najveći posao u istoriji Austrije Izvor: MONDO

"Štarbag" će graditi tunel "Koralmtunel", koji će kada bude završen,  sa svojih 32,5 kilometara biti najduži željeznički tunel Austrije i jedan od najdužih i u svijetu.

"Štrabag" će u saradnji sa firmom "Jeger Bau" uspostaviti dva paralelna jednokolosječna tunela u dužini od po 20 kilometara, a čak  85 odsto svote predviđene za ovaj posao obezbjediće ova austrijska kompanija, koja je pobjedila na tenderu.

Austrijska željeznica OBB najavljuje da će radovi početi krajem ove, najkasnije početkom iduće godine.

Ukupno je do sada OBB uložio oko 1,3 milijardi evra za uspostavljanje pruge "Koralmban", a "Koralmtunel" je glavni dio ove pruge, koja treba da povezuje gradove Grac i Klagenfurt.

Ova pruga, kako je predočeno, ujedno predstavlja i dio baltičko-jadranske osovine TEN Koridora 23, između Dancinga, Varšave, Beča i Bolonje.

Tender za ovaj posao je raspisan novembra 2009. godine, a nakon provjere ponuda, OBB je 13. oktobra odlučio kome će povjeriti taj veliki posao.

Nakon saopštenja pobjednika na tenderu, zakonski je bio predviđen rok od 14 dana neobjavljivanja informacije za javnost, pošto je to vrijeme u kojem ponuđači imaju mogućnost da ulože žalbu.

(Tanjug/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE