• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cena struje do daljeg miruje

U Republici Srpskoj (RS) do daljeg neće biti poskupljenja struje, potvrđeno je u Regulatornoj komisiji za energetiku RS.

 Cena struje do daljeg miruje Izvor: MONDO

Prema obavještenju iz ove komisije, nijedno elektroenergetsko preduzeće koje djeluje u okviru "Elektroprivrede RS" nije podnijelo zahtjev za promjenu cijene električne energije, odnosno za pokretanje tarifnog postupka pred Regulatornom komisijom za energetiku, tako da cijene ostaju po starom.

U ovoj komisiji, čije je sjedište u Trebinju, podsjećaju da su na snazi cijene električne energije koje važe od 1. januara ove godine, a koje su utvrđene nakon tadašnjeg sprovođenja tarifnog postupka.

Iako je struja od prvog oktobra skuplja za oko 30 procenata, to ne znači da su poskupjele tarife, već je stupio na snagu zimski obračun u kojem se sprovodi viša sezonska tarifa gdje je cijena struje 13,28 feninga za potrošeni kilovat, odnosno za domaćinstava 13,70 feninga i takva cijena ostaće do 31. marta, pišu "Nezavisne novine".

Prema važećim pravilima, niža sezonska tarifa koja će krenuti tek od 1. aprila i trajati do 30. septembra, za sada još ima vrijedosti 11,01 fening po kilovatu, odnosno za domaćinstava 10,90 feninga.

U Regulatornoj komisiji za energetiku RS podsjećaju i na više i niže tarifne stavove, odnosno dnevnu i noćnu tarifu, gdje se veći tarifni stavovi primjenjuju od 6.00 do 22.00 časa za radne dane u sedmici za zimsko računanje vremena i od 7.00 do 23.00 časa ljeti, dok su manje tarife u noćnom periodu u ovim vremenskim intervalima.

I dalje je na snazi odluka prema kojoj se struja obračunava po nižoj tarifi u danima vikenda, od petka u 22.00, odnosno 23.00 časa, do ponedjeljka u 6.00, odnosno 7.00 časova.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE