• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Autoputevi: CPM traži dodatno vrijeme

Slovenačka firma "CPM" od Vlade RS traži dodatno vrijeme za obezbjeđenje garancija za izgradnju autoputa Banjaluka - Doboj

 Autoputevi: CPM traži dodatno vrijeme Izvor: MONDO

Firma "CPM" iz Maribora, koja je sa preduzećem "Mreža autoputeva" iz Banjaluke potpisala potkoncesioni ugovor za izgradnju autoputa Banjaluka - Doboj, zatražio je dodatno vrijeme za obezbjeđenje garancija - saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

"Potkoncesionar `CPM` saopštio je problematiku sa kojom se susreće u ispunjavanju uslova iz Ugovora o potkoncesiji i zatražio dodatno vrijeme za obezbjeđenje garancija", navodi se u saopštenju.

Nakon dobijanja mišljenja konsultanta "Dilojt" povodom iznesenog prijedloga od strane potkoncesionara, o ovom pitanju će odlučivati Vlada RS, koja će i dalje postupati u skladu sa potpisanim Ugovorom o potkoncesiji.

U Ministarstvu saobraćaja i veza RS danas je održan sastanak između potpisnika Ugovora o potkoncesiji za izgradnju autoputa Lot 1, Banjaluka - Doboj, "Mreže autoputeva" Banjaluka i "CPM" Maribor i članova Radne grupe i konsultantske kuće "Dilojt".

Predstavnici Vlade RS i slovenačke kompanije "CPM" Maribor 29. avgusta potpisali su ugovor o dodjeli potkoncesije za Lot jedan, za izgradnju dionice autoputa Banjaluka-Doboj, čija je vrijednost 300 miliona evra.

Vlada Srpske je 26. avgusta dala saglasnost da sa slovenačkom kompanijom "CPM" Maribor bude potpisan ugovor o potkoncesiji za izgradnju dionice autoputa Banjaluka - Doboj.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE