• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Urbanistički zavod: Nije bilo primopredaje imovine!

Stečajni upravnik Urbanističkog zavoda RS Dosta Baraković odbila je da da izvrši primopredaju imovine Zavoda predsjedniku UO.

 Urbanistički zavod: Nije bilo primopredaje imovine! Izvor: MONDO

Prema njenim riječima, Aleksandar Ristić nije odgovorno lice koje je registrovano u banjalučkom Okružnom privrednom sudu.

"Nijedno drugo lice sem zakonskog zastupnika Urbanističkog zavoda RS ne može da izvrši primopredaju imovine Zavoda", rekla je Barakovićeva Srni, nakon što je danas dobila odluku Upravnog odbora Zavoda "koju je  potpisao sam Ristić i sebe ovlastio da izvrši primopredaju imovine".

Barakovićeva je podsjetila da, prema Statutu Urbanističkog zavoda RS, Društvo mogu zastupati i članovi Upravnog odbora na osnovu posebne odluke UO i upisa ovlaštenja u registar poslovnih subjekata kod Okružnog privrednog suda Banjaluka, što u konkretnom slučaju Ristić nema.

"Uvidom na sajt Banjalučke berze, vidljivo je da Ristić nije uopšte član UO Urbanističkog zavoda RS", rekla je Barakovićeva.  

Bivši direktor Urbanističkog zavoda RSe Borislav Bijelić odbio je prošle sedmice poziv Barakovićeve da, kao lice koje se u sudskom registru i nakon razrješenja po odluci Upravnog odbora i dalje vodi kao direktor Zavoda, pristupi primopredaji dužnosti u toj ustanovi.

Bijelić je u pisanom odgovoru stečajnom upravniku naveo da smatra da primopredaju treba obaviti sa imenovanim direktorom Urbanističkog zavoda RS uz potpis predsjednika Upravnog odbora Zavoda.

"Nakon regularnog razrješenja sa funkcije direktora, ne postoji pravni osnov da se pojavim kao lice u postupku primopredaje dužnosti", naveo je Bijelić u pismu, nakon što je Viši privredni sud Banjaluka juče poništio odluku banjalučkog Okružnog suda.

 Barakovićeva je, nakon što je Bijelić odbio poziv za primopredaju dužnosti u Zavodu, zatražila mišljenje stečajnog sudije kako bi bili utvrđeni dalji koraci u ovom slučaju.

 Viši privredni sud Banjaluka juče je poništio odluku Okružnog privrednog suda Banjaluka o otvaranju stečaja u Urbanističkom zavodu RS i postupak vratio na početak.

 Problemi u Urbanističkom Zavodu RS kulmirilali su kada je bivši direktor Bijelić početkom ove godine najavio otkaze za 44 od ukupno 108 radnika.
Pod pritiskom radnika Bijelić je podnio ostavku na mjesto direktora, a Poreska uprava RS je nakon kontrole podnijela banjalučkom Okružnom tužilaštvu četiri izvještaja protiv pet direktora i Jovana Vidovića, kao vlasnika Zavoda, zbog sumnje da su zloupotrijebili ovlaštenja i privredi i službeni položaj.

Vlada RS je ranije najavila da je zainteresovana za kupovinu akcija Urbanističkog zavoda RS. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE