• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boska u novom ruhu

Robna kuća Boska u četvrtak je otvorena, nakon pet mjeseci rada na adaptaciji objekta i uloženih tri miliona evra.

 Boska u novom ruhu Izvor: MONDO

Na starom mjestu se našlo više od 40 modnih i sportskih brendova za sve generacije, između ostalih  popularni New Yorker, švedski Lindex, njemački Ulla Popken, portugalski Parfois i mnogi drugi...

Prizemlje i prvi sprat rezervisani su za modu i odjeću, na drugom je smještena tehnika, dok treći sprat krasi namještaj. Bitno je istaći da je posao u banjalučkoj robnoj kući našlo 150 ljudi, među kojima i neki dugogodišnji radnici Boske.

Ponovni početak rada te robne kuće ozvaničili su premijer Republike Srpske Milorad Dodik i direktor beogradske "Zekstre" Dragan Đurić. Svečanom otvaranju prisustvovao je i vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković, kao i većina ministara u Vladi RS.

Za proljeće je najavljeno otvaranje terase na krovu Boske sa pogledom na Trgu Krajine,
Radno vrijeme Boske biće od 9 do 21 čas radnim danom, a nedjeljom od 9 do 16 časova. Market "Maksi" će raditi od 7.30 do 22 časa, a nedjeljom od 7.30 do 15.30 časova.

Od kada je 58 odsto državnog kapitala “Boske” prodat beogradskom konzorcijumu “Delta Zekstra” za tri miliona evra, njeno poslovanje je obilježio dugo čekanje uplate novca, te veliki broj protesta njenih 235 radnika.

Krajem prošle godine je postignut dogovor s radnicima kojima su isplaćena sva potraživanja za 2006. i 2007. i 80 odsto za 2008. i prošle godine nakon čega je većina njih odustala od tužbe protiv preduzeća zbog nezimirenih obaveza i od ostalih zahtjeva.

Robna kuća “Boska” otvorena je 6. jula 1978. godine i danas je još uvijek jedna od najvećih robnih kuća na prostoru bivše Jugoslavije, a njena osnovna djelatnost jeste trgovina na veliko i na malo artiklima široke potrošnje, te trgovina na malo u nespecijalizovanim prodavnicama.

U jednom periodu svog poslovanja imala je veći dnevni promet od robne kuće u palati "Beograđanka" u centru Beograda.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE